Med stolthet tar jag över Säljpodden

Så, vad har hänt sedan vi lämnade 2019? Jo, massor faktiskt. Jag har fått chansen att hälsa ett par nya coachklienter välkomna och flera skräddarsydda säljutbildningar är planerade för januari och februari. Året har affärsmässigt helt enkelt börjat som förra året slutade. 

Den viktigaste nyheten för mig, och med viktigaste menar jag roligaste, är att jag från och med nu är programledare och producent för Säljpodden. En podd kring försäljning och ”för oss som gör affärer”. Den har en räckvidd på cirka 40 000 lyssnare per månad. 

Att få chansen att intervjua experter inom försäljningens alla områden är en ynnest och det kommer ge mig massor av ny kunskap såväl när jag intervjuar som när jag gör research. Framförallt hoppas jag kunna bidra till mitt nätverks kunskapsutveckling i ett format som handlar om dialog och fördjupning, snarare än monolog och i enklare punkter som sociala medier ibland uppmuntrar. 

Just lärande är en så viktig del. Om vi inte varje dag försöker lära oss något, göra något nytt, vågar testa, så uppstår en uppenbar risk att vi hamnar efter. Jag har träffat så många som ångrat att de inte lagt ner tid på att förkovra sig kring vad som händer ”utanför företagets tjocka väggar”. 

Jag får erkänna att jag själv också från tid till annan kan oroas över om jag verkligen gör tillräckligt för att utvecklas. Jag börjar ju bli äldre och om min erfarenhet ska vara värd något för någon så måste jag vara på tå kring att ta in ny kunskap. 

Jag hoppas att jag och framförallt mina gäster kommer inspirera er och bidra till lärande. Stort tack till Säljarnas Riksförbund som ger mig chansen att få göra detta. Har du inte koll på vilka de är så rekommenderar jag att titta in på deras hemsida. 

Första avsnittet kommer på måndag den 27e. Hör gärna av er med feedback eller om ni har förslag på områden vi bör beröra eller gäster jag borde ha med. Missa inte heller att lyssna till tidigare avsnitt med fantastiska Mathias Hillestrand som intervjuar experter. Det finns många väldigt bra avsnitt att lyssna till på www.saljpodden.se